გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )


6 გვერდი V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topic Start new topic
 PHP, დაილოცოს!!!!
 
SIN
პოსტი Sep 4 2008, 16:10
პოსტი #14


უსტუდბილეთო
*

ჯგუფი: Members
პოსტები: 34
რეგისტრ.: 30-March 08
წევრი №: 2,736
კურსი:--


Цитата(abelix @ Sep 2 2008, 13:24) *
biggrin.gif biggrin.gif არ ხარ მართალი...მსოფლიო აგიარებს ამ ენის სიძლიერეს! ეგრე თუ მიკევი მაშინ მთელი საპროგრამო ენების განადგურება შეიძლება!...მანქანური ენის გარდა რათქმაუნდა!


Помню, где то год назад читал о распространённости разных языков программирования в разных странах мира. Так вот, главный разброс приоритетов, был именно в скриптовых языках для web-программирования. PHP наиболее распространнен в странах постсоветского пространства. В азиатских странах большой процент держит язык ruby со всеми своими ответвлениями. Так же по всему миру начинают массово использовать python. Ынтерпрайз использует asp и jsp. Так что распространенность php это очень неточная величина.

Особенно мне нравится безопасность в php тем, что ее практически нет, если у программиста нет оочень глубоких познаниях в сабже и нет практики копания исходников на предмет php includ'ов. Как следствие назовите мне хоть один крупный Ентерпрайз проект написанный на php. Гугл использует тот же самый python.

Сегодняшнее распространенние php это следствие инерции программистов и заказчиков. Не более. Да и вообще. Так ли важно распространение языка? Простой пример, delphi. Он был распространенным, на нем писали студенты и индусы. И где сейчас этот delphi(object pascal)?

Я не говорю, что php плохой или хороший язык. Я говорю о том, что не стоит слепо и фанатично кричать о крутости php не сравнив его на практике с другими языками. Единственное чем хорош php, так это в связке php+mysql.

P.S. php это далеко не объектно ориентированный язык программирования.
P.P.S. Как я понимаю, мои вопросы в предыдущем моем посте вы оставили без ответов. Странно. К чему бы это smile.gif

Цитата(ზუბა_OPENGL @ Sep 3 2008, 14:41) *
ოე მისმინეთ!არ ვიცი მე თქვენი PHP, მაგრამ ვინც assembler-ს ან მანქანურ ენას აკრიტიკებს პროგრამირების გაგებაში არაადა ნუ გაიმწარებს სიცოცხლეს და პროგრამირებას ნუ გაეკარება!!


При чем здесь ассемблер? Ладно, раз уж речь зашла о ассемблере, то вставлю свои 5 копеек.

Я уважаю ассемблер, но сегодня программировать на ассемблере станет или дурак или разработчик компиляторов. Людей которые дизассемблируют программы, мы в расчет брать не будем, т.к. это не совсем программирование. Если хочешь создать компилятор, то придеться учить ассемблер, тут уж ни куда не деться. Для создания интерпритатора, достаточно взять любой язык программирования, конечно лучше бы, чтобы этот язык был системным, но я и на java видел как люди писали интерпритаторы, правда jvm понадобится.

Ассемблер полезно знать в качестве фундамента для понимания низкоуровневых основ написания программ. Ни больше не меньше.

Цитата(ზუბა_OPENGL @ Sep 3 2008, 14:41) *
რაც შეეხება ენებს,C++-ზე მაგარი და უნიკალური ენა არ არსებობს და ნურავინ ნუ შემედავება


С++? Этот монструозный и уродливый язык вы называете уникальным? Что именно в нем уникального? Парадигма Объектно Ориентированного Программирования? Так уж простите, Страуструп пытался прикрутить ООП к Си по образу и подобию SmallTalk. Как видно, у него это не получилось.

Что именно такого уникального и иновационного в С++?

Что есть сегодня С++? Это набор костылей и велосипедов. Чистый Си на много более приятен для программиста, чем С++. Страуструп хотел сохранить в С++ обратную совсместимость с Си, поэтому у него язык получился раздутым и невнятным. Чего стоят только ссылки и указатели. В общем советую посмотреть в сторону других мультипарадигменных языков для системного программирования. Например, D.

Цитата(dato.java @ Sep 4 2008, 0:09) *
გაუმარჯოს ძმაო JAVAS , აი რატო ა მაგარი იცით ეს ენა ? იმიტო რო პლატფორმისაგან დამოუკიდებელი და ობიექტზე ორიენტირებულია და თან მსოფლიოში უამრავი ტექნოლოგიაა რაც JAVAS იყენებს , ყველაფერს რო თავი გავანებოთ მობილურზე პროგრამირებისათვისაც თავსებადია და რაც მთავარია აღიარებულია მაღალ საპროფრამო ენად.... smile.gif


Как же я люблю жабо кодеров кричащих о своем языке и платформонезависимых технологиях, которые по скорости вот вот обгонят ассемблер. smile.gif

Платфомонезависимость пропадает там, где начинается AWT и SWING. Различные версии jvm не дают раслабиться и попить пиво программистам. Там же начинается чехорда разрешений экранов мобильных телефонов и различных реализаций midp, которые производители телефонов, решили немного потрогать своими руками. Про потребление оперативной памяти я умолчу.

Цитата(ზუბა_OPENGL @ Sep 4 2008, 12:37) *
ხო მაგრამ ეგ შენი JAVA მაქსიმუმ ვირტუალური მანქანაა და მაგით თავის მოწონება ნაღდად არ ღირს ჩემო ძმაო


Вы против виртуальных машин?

პოსტის უკანასკნელი ჩამსწორებელია SIN: Sep 4 2008, 16:16
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abelix
პოსტი Sep 4 2008, 16:47
პოსტი #15


უსტუდბილეთო
*

ჯგუფი: Members
პოსტები: 259
რეგისტრ.: 29-November 07
მდებარეობა: Tbilissi
წევრი №: 602



[]SIN[/b]აუ ძმაო მგონი არ იცი რა ფუნქცია აქვს ასემბლრეს ზუსტად,ჯერ ეგ ერთი-იმისათვის რომ კომპილატორი დაწერო,ასსემბლერის ცოდნა არაა საკმარისი!საჭიროა მანქანური ენის ცოდნა!და პლიუს ამას გამშვები ფაილის ფორმატის ცოდნა დაააა ყველლაზე მთავარი კი ესაა,რომ საჭიროა ძალიან მაგარი ალგორითმების მოფიქრება-სადაც ნებისმიერი ენა ვერ ქაჩავს იქ ასსემბლერი აგვარებს ყველაფერს მაგალითისათვის opengl da directx-ყველაფერი პატარა და სწრაფი გამოდის!(მაგალითად ჩვენ ვწერთ რაღაც რაღაცეებს ასემბლერზე,და დურაკები ნაგდად არ ვართ ძმაო!)....და არასდროს არ თქვა,რომ ჯავაზე დაწერილი კომპილატორი ასსემბლერზე დაწერილს აჯობებს...და ასე დემაგოგია არ შეიძლება პროგერების ენების....საერთოდ სიძნელე რჩეულთა ხვედრია მარა ეს რატომღაც ისეთებს არ ეხება რომლებსაც იოლად უნდათ პროგიდან სიამოვნების მიღება...c++ იმიტომაა უნიკალური რომ მთელი თამაშები მანდ იწერება ძმაო! opengl ან directX - ით...შენ ეტყობა არ ხარ პროგრამისტი თორე ასეთ რაღაცეებს არ იტყოდი....იმედია გესმის....არსი პროგერების ენების იმაშია რომ ყველა თავის საქმეშია მაგარი! მთავარია ადამიანმა გამოიყენოს ისინი და რამე კარგი გაკეთოს! smile.gif


--------------------
Proger
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Qisho
პოსტი Sep 6 2008, 21:22
პოსტი #16


უსტუდბილეთო
*

ჯგუფი: Members
პოსტები: 78
რეგისტრ.: 20-March 08
მდებარეობა: www
წევრი №: 2,672
კურსი:4


მართლაც ვერ გავიგე ეს თემა PHP ზეა თუ ენების მიმოხილვა შედარებაა, ყველას ის ენა მოსწონს და უყვარს რომელიც ყველაზე კარგად იცის.
ვისაუბროთ PHP ზე ვის რა აინტერესებს და ვის რა პრობლემა აქვს ამ ენაში.


--------------------
SACHEMO.INFO <--- my first web site :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
albatoba
პოსტი Sep 7 2008, 20:55
პოსტი #17


უსტუდბილეთო
*

ჯგუფი: Members
პოსტები: 65
რეგისტრ.: 5-January 08
მდებარეობა: ჰაიზენბერგის განუზღვრელობა

წევრი №: 1,516
კურსი:--


მე მაინტერესებს PHP. შეგიძლიათ გამარკვიოთ? იქნებ აქ დაგეწერათ PHP -ს ძირითადი ელემენტები, და არა მარტო ელემენტები.

მადლობა წინსწარ!

ალბათობა.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Caps_Lock
პოსტი Sep 7 2008, 23:27
პოსტი #18


სტუდენტი
**

ჯგუფი: Members
პოსტები: 381
რეგისტრ.: 23-October 07
მდებარეობა: mec mainteresebs :)
წევრი №: 44
კურსი:9


albatoba

http://portal.soft.ge/main.php?section_id=2&script_id=1

რასაც ვერ გაიგებ აქ დაწერ


პოსტის უკანასკნელი ჩამსწორებელია Caps_Lock: Sep 7 2008, 23:27


--------------------
DANGER
Go to the top of the page
 
+Quote Post
albatoba
პოსტი Sep 10 2008, 13:14
პოსტი #19


უსტუდბილეთო
*

ჯგუფი: Members
პოსტები: 65
რეგისტრ.: 5-January 08
მდებარეობა: ჰაიზენბერგის განუზღვრელობა

წევრი №: 1,516
კურსი:--


Caps_Lock
ციტატა(Caps_Lock @ 7th September 2008 - 23:45) *
albatoba

http://portal.soft.ge/main.php?section_id=2&script_id=1

რასაც ვერ გაიგებ აქ დაწერ

დიდი მადლობა!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Samurai_Girl
პოსტი Sep 18 2008, 12:22
პოსტი #20


უსტუდბილეთო
*

ჯგუფი: Members
პოსტები: 134
რეგისტრ.: 11-December 07
მდებარეობა: Dreams...
წევრი №: 974
კურსი:--


ლოლ. აქ რა ამბები მიდის..
ვეთანხმები SIN-ს.
მანამ დაიწყებთ ბჭობას ამა თუ იმ ენის მინუსებზე და პლიუსებზე, ჯობია გადაიკითხოთ ბუმბერაზი კლასიკოსები..

და კიდევ ერთი. არ არის აუცილებელი რომელიმე ენა სჯობდეს სხვა ყველას და ყველაფერი იმ ენაზე წეროს კაცმა.
ხორცი ხორცის მანქანაში უნდა გაატარო და არა ვაშლის სახეხში.
მოკლედ, რა ამოცანაც არის გადასაჭრელი, იმას უნდა შეურჩიო ტექნოლოგია.
php მეც მიყვარს. java უფრო მეტად მიყვარს. მაგრამ ეს არ ნიშნავს, რომ რაც არ უნდა დამჭირდეს, ყველაფერი ამ ენებზე ვწერო.


--------------------
www.geolymp.org
www.samurai.ge
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Datoxxl
პოსტი Sep 22 2008, 17:40
პოსტი #21


უსტუდბილეთო
*

ჯგუფი: Members
პოსტები: 74
რეგისტრ.: 22-September 08
მდებარეობა: თბილისი, საქართველო

წევრი №: 4,386
კურსი:2


PHP სკრიპტებისთვისაა და რავი თავის "ჟანრში" მაგარია. smile.gif


--------------------
Watashi no namae wa Dato desu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abelix
პოსტი Sep 23 2008, 13:38
პოსტი #22


უსტუდბილეთო
*

ჯგუფი: Members
პოსტები: 259
რეგისტრ.: 29-November 07
მდებარეობა: Tbilissi
წევრი №: 602



რას ნიშნავს PHP სკრიპტებისთვისაა?


--------------------
Proger
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Datoxxl
პოსტი Sep 23 2008, 14:16
პოსტი #23


უსტუდბილეთო
*

ჯგუფი: Members
პოსტები: 74
რეგისტრ.: 22-September 08
მდებარეობა: თბილისი, საქართველო

წევრი №: 4,386
კურსი:2


ციტატა(abelix @ Sep 23 2008, 14:56) *
რას ნიშნავს PHP სკრიპტებისთვისაა?

PHP-ზე საიტები არ იწერება? მონაცემთა ბაზებთან კავშირი და რამე... მე რაც ვისწავლე და გადმოვწერე WEB დიზაინს ეხება. PHP-ზე რა პროგრამების დაწერაც შეიძლება, ვიზუალურად?


--------------------
Watashi no namae wa Dato desu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Samurai_Girl
პოსტი Sep 23 2008, 23:26
პოსტი #24


უსტუდბილეთო
*

ჯგუფი: Members
პოსტები: 134
რეგისტრ.: 11-December 07
მდებარეობა: Dreams...
წევრი №: 974
კურსი:--


ციტატა(Datoxxl @ Sep 23 2008, 14:34) *
PHP-ზე საიტები არ იწერება? მონაცემთა ბაზებთან კავშირი და რამე... მე რაც ვისწავლე და გადმოვწერე WEB დიზაინს ეხება. PHP-ზე რა პროგრამების დაწერაც შეიძლება, ვიზუალურად?


ვიზუალურად რას ნიშნავს?...
მაგაზე დესკტოპ აპლიკაციები არ იწერება. ვებ-პროგრამირების ენაა.


--------------------
www.geolymp.org
www.samurai.ge
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dato.java
პოსტი Sep 24 2008, 0:06
პოსტი #25


უსტუდბილეთო
*

ჯგუფი: Members
პოსტები: 222
რეგისტრ.: 14-November 07
წევრი №: 346



კაი ეხლა არ გამაგიჟოთ PHP ზეა ნახევარზე მეტი საიტები დაწერილი მაგაზე იწერება თუ იწერება ჩემი თვალით მაქ ნანახი PHP ზე დაწერილი სერიოზული საიტები ასე რომ ეგ მარტო ის არაა რო ვიზუალურად გააფორმო რამე ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Datoxxl
პოსტი Sep 24 2008, 15:04
პოსტი #26


უსტუდბილეთო
*

ჯგუფი: Members
პოსტები: 74
რეგისტრ.: 22-September 08
მდებარეობა: თბილისი, საქართველო

წევრი №: 4,386
კურსი:2


ციტატა(Samurai_Girl @ Sep 24 2008, 0:44) *
ვიზუალურად რას ნიშნავს?...
მაგაზე დესკტოპ აპლიკაციები არ იწერება. ვებ-პროგრამირების ენაა.

ხო, ეგ ვიგულისხმე. მე თვითონ მაქვს ერთი საიტი PHP-ზე დაწერილი და მაგიტომ ვიკითხე, რომ წავიკითხე რას ნიშნავს სკრიპტებისთვისააო, უცებ მეგონა სხვა რამისთვისაც ხომ არაა მეთქი... biggrin.gif


--------------------
Watashi no namae wa Dato desu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
6 გვერდი V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
ამ თემას კითხულობს 1 მომხმარებელი (მათ შორის 1 სტუმარი და 0 დამალული წევრი)
0 წევრი:

 



მსუბუქი ვერსია ახლა არის: 18th July 2019 - 13:26
Skin by Sherri for IBSkin © 2007-2011 All rights reserved.

Powered By IP.Board © 2011 IPS, Inc.
Language pack Georgian by Power_VANO.
www.wsa.ge Display Pagerank