დახმარება - ძებნა - წევრთა სია - კალენდარი
სრული ვერსია: c++
თსუ ფორუმი > თსუს ფაკულტეტები > ზუსტ და საბუნებისმეტყველო მეცნიერებათა ფაკულტეტი > კომპიუტერული მეცნიერებები
mindo_mindo
dev c++-shi maq dasaweri aseti amocanebi klasebit
1. labirintshi (NxN) gzis povna 1 mogzauristvis
2.drois or moments shoris intervalis dadgena(qwamebshi,wutebshi,saatebshi,dgeebshi,kvireebshi da tveebshi)
3. fesvis amogeba mtels ricxvebshi

shegidzliat damexmarot?
Γεώργιος
კვადრატული ფესვის ამოღება

#include <cstdlib>
#include <iostream>
#include <cmath>

using namespace std;

int main()
{
float a, b;
cin >> a;
if (a < 0)
{
cout << "Number is negative." << endl;
}
else
{
b = sqrt(a);
cout << b << endl;
}
system("pause");
return 0;
}
mindo_mindo
კლასებით მინდა ეგ ამოცანები აქდან რომელიმე ერთ-ერთი.ინტ მაინსჰი მეც ვწერ მაგენს
DarkIIVIIanX
ციტატა(mindo_mindo @ Dec 11 2010, 2:11) *
კლასებით მინდა ეგ ამოცანები აქდან რომელიმე ერთ-ერთი.ინტ მაინსჰი მეც ვწერ მაგენს


აჰა კლასით... smile.gif

პროგრამული კოდი
#include <iostream>
#include <cmath>
using namespace std;
class fesvisamogeba
{
        int rigani;
     public:
        fesvisamogeba();      
        fesvisamogeba(int);
        int get_rigani();
        double fesvi();          
};
fesvisamogeba::fesvisamogeba()
{
     rigani =9;
}
fesvisamogeba::fesvisamogeba(int a)
{
     rigani =a;
}
int fesvisamogeba::get_rigani()
{
    return rigani;
}
double fesvisamogeba::fesvi()
{
       return sqrt(rigani);
}
main()
{
    fesvisamogeba pirveli, meore(25);
    cout<<"pirveli ricxvia: ";
    cout<<pirveli.get_rigani()<<endl;
    cout<<"pirveli ricxvidan fesvia: ";
    cout<<pirveli.fesvi()<<endl;
    cout<<"meore ricxvia: ";
    cout<<meore.get_rigani()<<endl;
    cout<<"meore ricxvidan fesvia: ";
    cout<<meore.fesvi()<<endl;
    system("pause");
    return 0;
}
G_AIR_P
mindo_mindo
DarkIIVIIanX
რომელ კურსზე ხართ?

და ეგ ლაბირინთი კონსოლში გინდათ?
http://gamedevgp.wordpress.com/2010/12/12/...nsole-gamemaze/
თუ რამე გრაფიკით? აუ კაია ტოო თუ ეგეთი რამეები ჩითავს...

აუ ეგ რა ფესვის ამოღებააა.. მეთქი ეილერით უნდათ biggrin.gif
DarkIIVIIanX
ციტატა(G_AIR_P @ Dec 27 2010, 16:39) *
mindo_mindo
DarkIIVIIanX
რომელ კურსზე ხართ?

მეორეზე ვარ...


და შენი ლაბირინთი ვერ გადმოვწერე და ლინკს ხო ვერ დადებ ან კოდს...მაინტერესებს... smile.gif
G_AIR_P
DarkIIVIIanX
ჩავასწორეეე აჰა პირდაპირი ლინკი maze
ეხლა მეორე კურსზე რომელ ენას სწავლობთ?და ვაფშე ამ 4 წლის მანძილზე სულ რომელიმე პროგრამული ენის საფუძვლები უნდა გვასწავლონ? ცოტა ძირფესვიანად არაფერაია ხომ? sad.gif
Baneta
G_AIR_P
მეორე კურსზე ერთ-ერთ ენას ირჩევ ამათგან:

1. C#
2. VB (Visual Basic)
3. Java (აუქმებენო მართალია?)


მერე ერთი არასავალდებულო საგანია "გაღრმავებული კურსი დაპროგრამებაში". რა ისწავლება ეგ არ ვიცი
DarkIIVIIanX
ციტატა(G_AIR_P @ Jan 3 2011, 19:26) *
DarkIIVIIanX
ჩავასწორეეე აჰა პირდაპირი ლინკი maze


თამაში კი არ მინდა კოდი მაინტერესებს... smile.gif

ციტატა
ეხლა მეორე კურსზე რომელ ენას სწავლობთ?და ვაფშე ამ 4 წლის მანძილზე სულ რომელიმე პროგრამული ენის საფუძვლები უნდა გვასწავლონ? ცოტა ძირფესვიანად არაფერაია ხომ? sad.gif


ის სამი ენა ისწავლება Baneta რაც გითხრა...მაგრამ საფუძვლიანად არცეთს არ გასწავლიან ისევე როგორც ბევრ საგანში შენით უნდა იჩალიჩო...ამ სემესტრში მაგალითად C#-ში კონსპექტიც არ გვქონდა...

ციტატა
Java (აუქმებენო მართალია?)


აუქმებენო...? ვინ თქვა ეგ...?
Baneta
DarkIIVIIanX
ჯგუფელმა მითხრა. ჭორის დონეზეა ჯერ ალბათ. რაღაც არამგონია მაინც. და კიდევ C აღარ იქნებაო C++ -ით დაიწყებაო პირდაპირო. smile.gif
NUMB
ციტატა(Baneta @ 4th January 2011 - 20:43) *
"გაღრმავებული კურსი დაპროგრამებაში"

როგორც ვიცი, ალგორითმების პონტია მანდაც და C/C++-ზე წერენ.

ციტატა(G_AIR_P @ 3rd January 2011 - 19:26) *
ცოტა ძირფესვიანად

ცოტა ძირფესვიანად სწავლებას გარდა იმისა რომ კარგი სპეციალისტია საჭირო, დროც ბევრი უნდა.
მთავარი მაინც კადრების პრობლემაა. ჯავას აუქმებენ? ლექტორი გაექცათ? 1.gif
foefoe
პრპგრამისტებო მტელი ფორუმისაა სჰეერტდიტ და დამეხმაეტ დზალიან მარტივიი ტესტებისა და ამოცანების დაწერასჰიიsmile.gif
გილოცავთ ყველა!
ეს არის ფორუმის "მსუბუქი" (lo-fi) ვერსია. თუ გსურთ იხილოთ სრულად, სურათებით, გაფორმებით და მეტი ინფორმაციით, დააწკაპუნეთ აქ.